سلام اینم یه پست خوشمزه. اینم از مواد اولیه به روایت تصویر
موادو من چشمی میریزم: گوشت بهتره که گوسفد باشه……………………………….1 کاسه کوچیک
مرغ ………………………………………………………نصف کاسه
پیاز………………………………………………………..دو عدد بزرگ
برنج………………………………………………………. 5 - 4 قاشق
نخود………………………………………………………تقریبا نصف مقدار مرغ یعنی 1/4 کاسه یا یه ذره بیشتر
زرشک، پیاز داغ و آلبالو………………………………….به مقدار دلخواه برای مغز کوفته
تره و مرزه………………………………………………..بستگی داره خشک باشه یا تازه
سفیده تخم مرغ……………………………………………1 عدد
و اما قسمت خوب کار : همه موادو باهم مخلوط میکنیم و ورز میدیم. چنتا نکته راحتو باید رعایت کنین تا کوفتتون وا نره :اولا) آب پیازو بگیرین و به هیچ عنوان تو کوفتتون نریزین
دوما) مواد غیر گوشتیتون ازین مقدار که گفتم بیشتر نریزین
سوما) نمکش به اندازه باشه
و اما ورز دادن زیاد خیلی موثره:
همه موادو که قاطی کردیم و ورز دادیم از مواد دلخواهمون بعنوان مغز وسط کوفته میزاریم و گردش میکنیم که من اینجا از تخم مرغ آبپز و آلبالوی بدون هسته تفت داده شده و پیاز داغ و زرشک و ریختم:
و بعد که همشونو آماده کردیم. کمی پیاز داغ درس میکنیم وکمی تره و مرزه و رب توش تفت میدیم، تفت دادن باعث میشه رب خوشرنگ شه و بعد کمی آب میریزیم و کوفته ها رو توش آروم میذاریم اگه بندازین شکلشو ازدست میده بعد با دمای ملایم بذارین بپزه و یادتون باشه در قابلمه رو نذارین. به همین راحتی اصلنم خجالت نداره برا مهمونیا هم استفاده شه باور کنین با یه سبزی خوردن یه کار جدیدد و نوستالژیکه خخخخخخخخخخخ:
من اینروشو هو رو مرغ پیاده کردم هم رو ماهیچه واقعن دستورش راحت و بی نظیره مطمئن باشین به امتحانش میارزه.
درسته مرغ جزو غذاهایی که خوردنش از نظر طب سنتی درست نیس اما چون همسرم دوس داره فعلا فکری برای حذفش از برنامه غذاییم ندارم و امیدوارم روزی برسهه که بتونم خودم مرغ و خروس نگه دارم، البته این آرزوی من به همین جا ختم نمیشه….
حالا بریم سر اصل مطلب
هر تعداد مرغ که دوس دارید کف ماهیتابتون میریزید و دورچین خورشتتون هم هرچی که دوس دارید تو همون ماهیتابه بریزیدمن سیب زمینی ریختم شما میتونید هویج یا کدو یا هرچیز دیگه ای که دوس داریدو بریزید.روی مرغها نمک و پودر زعفران بریزید
بعد روش پیاز خلال شده بریزید :
و درشو ببندید و رو حرارت ملایم بزارید بپزه.اشتباه نکنید آبو یادم نرفته این دستور خوشمزگیش به همینه که آب نداره و این دستور مختص ماهیتابه رژیمی نیس اگه مرغتون سطح ماهیتابتونو بپوشونه میتونین تو ماهیتابه چدن وتفلون هم ازین دستور استفاده کنین.
اگه خیلی تو عکس دقت کنین خخخخخخ میبینین که پیازها آب انداخته و مرغ با آب پیاز به آرومی داره پخته میشهو اصلن هم نچسبیده.
و اما اینم نتیجه کار :
که من قبل برداشتن کمی رب انارو با آب رقیق کردمو روش ریختم چرا رب انار؟ بخاطر اینکه رب گوجه فرنگی برا اسید اوریک بالا خوب نیس ظاهرا….بازم توضیح بدم؟
چه خوبه گاهی دور از همه ی دغدغه ها کمی خمیر بازی هم بکنیم.هم برا روحیه خودمون خوبه هم برا شکم اعضای خونواده….اما بریم سر اصل مطلب:
آرد……………………………………………..2/5 پیمانه
ماست………………………………………….نصف پیمانه
شیر……………………………………………نصف پیمانه
روغن مایع……………………………………..1/4 پ
ب پ……………………………………………1 ق غ
خمیر مایه………………………………………1 ق غ
شکر……………………………………………3 ق غ
نمک…………………………………………نصف ق چ
ماست و شیر و روغنو مخلوط کنین و خمیر مایه و شکرو روش بپاشین. بعد 2 دیقه آرد و بکینگ پودر و نمک رو روش الک کنین و با دست ورز بدین اگه چسبنده بود آرد اضافه نکنین.روشو بپوشونین و به مدت 1 ساعت بهش استراحت بدین.دیدین چقد راحت بود؟؟؟؟
حالا هم میتونین تو فر بزارین هم تو گریل هم تو ماکروویو ان شاالله کاربردهای دیگه خمیرو براتون میزارم.
اینم بافت داخل نون:
ته یه هویجو به اندازه 3-4 سانت میبریم
یه برش اریب نازک از پوست هویج میزنیم، به صورتی که ته گلبرگمون 2-3 میلیمتر ضخامت داشته باشه
با یه برش گلبرگ ایجاد میشه:
دور تا دور هویجو گلبرگ میزنین به همین صورت:
بعد یه لایه نازک عمودی به قطر ته گلبرگ از هویج میبریم بطوری تو نقطه ای که گلبرگا رو برش دادیم از هویج جدا شه:
همین روندو تا آخر ادامه میدیم :
حالا ما یه گل خوشکل داریم که میتونیم تو تزیینات مختلف ازش استفاده کنیم.
بازم با یه پست خوشمزه اومدم، با هزینه کم میتونین این پیش غذای فوق العاده رو با کمترین دردسر داشته باشین. کیک مرغم مث الویه
بنا به ذائقه افراد دستور های متفاوتی داره اما پایه تمامی دستورهاش 4 تا چیزه: نون تست، مرغ، گردو و سس مایونز
پس برخلاف اسمش قرار نیس شما کیک بپزین.
بخاطر اینکه کارتون تمیز در بیاد دور تا دور ظرفتونو کاغذ روغنی بزارین دور نون تستا رو ببرین و یه لایه توی ظرفتون بچینین سینه
مرغ مزه دار کرده رو با آب خیلی کم پختینو ریش ریش کنین و گردو خورد شده رو اضافه کنین وبا سس مایونز وماست به نسبتی که دوس
دارین مخلوط کنید (ماستتون حتما باید سفت باشه) من داخل موادم ذرت هم میزنم تو دستورای مختلف سیبزمینی، پیازچه، هویج و ….
هم دیدم.حالا روی نون تستایی که چیدین یه لایه نازک از موادتون بریزن و یه لایه دیگه نون تست روش بچینین و با دست فشار بدین 4
تا 7 لایه میتونین بچینین بعد با سس مایونز مثل خامه کیک تزیینش میکنین.
میشه از ماسوره استفاده کرد اما خیلی سس مصرف میشه و برا سلامتیتون خوب نیس!!!!
تزییناته زیادی دیدم اما همین تزیین فعلا خیلی به کارم میاد نسبتن راحت با وسایل کم و خیلی شیک
سلام ، بازم اومدم این بار با یه پست متفاوت و البته خوشمزه، اونم بمناسبت تولد همسرم:
برای کیک تولد یه کیک پایه لازم داریم که معمولا از کیک اسفنجی نشد از شیفون استفاده میکنن، البته این معمولا اینبار برا ما صدق نکرد من از کیک راه راه استفاده کردم
مواد لازم برای کیک راه راه:
تخم مرغ ……………………………..6 عدد
آرد …………………………………..3 پیمانه
شکر……………………………………2 پ
ماست…………………………………3/4 پ
روغن…………………………………1/3 پ
پودر کاکائو……………………….2 تا 3 ق غ
بکینگ پودر………………………….3 ق چ
وانیل…………………………………1 ق چ
اول سفیده و زرده تخم مرغو جدا میکنیم و هرکدومو با نصف شکر میزنیم .روغن و ماستو با زرده مخلوط میکنیم و بعد آروم با لیسک به سفیده اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم و آرد و بکینگ پودرو که سه بار با هم الک کردیم و هم اضافه میکنیم وفقط کمی مخلوط میکنیم حواستون باشه که زیاد هم نزنید. نصف مایه رو جدا میکنیم و با پودر کاکائو قاطی میکنیم و از هر مایع یه ملاقه تو قالب چرب و آردپاشی شده میریزیم و در آخر به صورت رفت و برگشت با خلال دندون روش میکشیم.همونطور که میبینید من از بجای قابلمه پلوپز استفاده کردم پس شما هم زیاد سخت نگیرین.البته من با 1/3 کردن مواد تو شیر جوش طبقه دومو پختم. بمدت 50 دیقه تو دمای 160 درجه قرار میدیم.
کیکو میبریم و لاش خامه فرم گرفته وگردوی پوست گرفته ( تو آب نمک قرار بدین به راحتی جدا میشه اینجوری خوشمزه تر میشه) و موز قرار میدیم .لایه دومو میزاریم.
حالا چی لازم داریم؟ خامه فرم گرفته ، رنگ غذا ، قیف و ماسوره. من از خامه آماده که بصورت فله و یخزده تو لوازم قنادیا پیدا میشه استفاده کردم به اینصورت که میزارین کمی یخش بازشه، بعد با همزن برقی به مدت 5 دیقه میزنیم تا فرم بگیره. بعد یه لایه خامه میکشیم.
با چاقو خامه روی کیکو صاف میکنیم برای صافتر شدن هربار چاقو رو تو آب داغ فرو میکنیم و با حوله پاک میکنیم.
من گلای بالای کیکو با این ماسوره زدم
2000 تومن ماسوره و 2000 تومن یه بسته 12 تایی قیف یه بار مصرف و نتیجه یه شاهکار با 4000 تومن
برگا رو با این ماسوره زدم:
و شکوفه هارو با این ماسوره :
و گلای بزرگ دیواره ی کیکو با این :